Οι Αλβανοί απαιτούν να πάρουν σύνταξη από την Ελλάδα.

20/2/10
Ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας, Μπαμίρ Τόπι, δεν περιορίζει τις ορθές-κοφτές απαιτήσεις του μόνο για τους Αλβανούς μαθητές, αλλά και για τους... συνταξιούχους. Δυστυχώς, έχει δημιουργηθεί μια καινούργια "φάμπρικα" σχετικά με τις συντάξεις των αλλοδαπών, (γιατί οι Ελληνες θα τις απολαύσουν μετά θάνατον)

Όπως αποκαλύπτει ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης και επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ κ. Γ.Ρωμανιάς, πρόκειται για τις συντάξεις των "μεταναστών", κυρίως από τις Βαλκανικές χώρες, οι οποίοι, ευρισκόμενοι στα όρια συνταξιοδότησης, έρχονται να εργαστούν στην Ελλάδα, αφ’ενός μεν για να συμπληρώσουν τα συντάξιμα έτη και να μεταφέρουν τον συνολικό χρόνο εργασίας τους στην χώρα μας, αφ’ετέρου δε για να πάρουν, με αυτό τον τρόπο, σύνταξη από το Ελληνικό κράτος, πολλαπλάσια, από ότι θα την έπαιρναν στην πατρίδα τους. Για παράδειγμα, η πιο "πλουσιοπάροχη" σύνταξη στην Αλβανία είναι τα 200 ευρώ ενώ η κατώτατη σύνταξη στην Ελλάδα είναι τα 485 ευρώ + το ΕΚΑΣ.

Για τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες, που υπέστησαν τα πάνδεινα από το Αλβανικό Κράτος επειδή ήσαν ΕΛΛΗΝΕΣ και που τώρα απέμειναν σχεδόν μόνοι στα ερημωμένα χωριά τους, για να φυλάνε Θερμοπύλες, το Ελληνικό Κράτος, τους έδωσε μεν σύνταξη ΟΓΑ 330 ευρώ, αλλά φρόντισε να τους την βγάλει ξυνή, αφού για να τους την δώσει πρέπει να έχουν α) μόνιμη κατοικία διαμονής στην Ελλάδα και β) «η συνολική σύνταξη που εισπράττουν από Ελλάδα και Αλβανία δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 330 ευρώ». Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι οι αρμόδιοι του ΟΓΑ ψεύδονται ασύστολα, και εικάζουμε έχουν άγνοια της ισοτιμίας ευρώ-λεκ (1 ευρώ=130 λεκ περίπου), γιαυτό και δεν δίνουν μία στους Β.Η./τες δικαιούχους, όταν αυτοί παίρνουν σύνταξη, έστω και λίγα λεκ, από την Αλβανία, ακριβώς λόγω αυτής της ‘άγνοιας’. Δεν είναι πια καιρός να "ενημερωθούν";

ΘΩΜΑΪΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥ

ΠΗΓΗ: Δελτίο των 11