Ο εμπαιγμός του κράτους απέναντι σε νέο ζευγάρι που αντιμετωπίζει οικονομική στενότητα.

20/2/10
«Δεν καταλαβαίνω κάτι, γιατί όλοι στα μέσα δεν ασχολείστε με την δεύτερη δόση του επιδόματος αλληλεγγύης;
Είμαι ένα άνθρωπος 27 ετών με την σύντροφο μου 23 και ένα παιδάκι 1 έτους. Δεν τα καταφέρνουμε οικονομικά. Και για εμάς 200 και 300 ευρώ έχουν μεγάλη σημασία.
Όπου έχουμε απευθυνθεί για να μάθουμε μια απάντηση για αυτό το θέμα αδιαφορούν τελείως. Έχω πάει τρεις φορές στον OAEΔ να ενημερωθώ και ούτε εκείνοι γνωρίζουν.
Μας τάξανε ένα σορό πράγματα μας δώσανε μια ένεση με την πρώτη δόση του επιδόματος, και μετά κάνουν τα στραβά ματιά... μας κόβουν το 14 μισθό, μας βάζουν να μαζεύουμε αποδείξεις λες και είμαστε υπηρεσία της δίωξης οικονομικού εγκλήματος.
Όλα αυτά σας τα λέει ένας άνθρωπος 27 ετών, τι κόσμο μας ετοιμάσατε γονείς;

Η Ελλάδα μας έχει γίνει κέντρο διερχομένων, και εμείς οι ίδιοι συζητάμε με την γυναικά μου να αλλάξουμε κράτος. Ο καθένας με τα πτυχία μας και δουλεύουμε για 700 ευρώ, παρακαλώντας να πάρουμε τα ένσημα μας και μην ξέροντας εάν αύριο θα έχουμε χρήματα για το φαγητό του παιδιού μας. Συγχωρέστε με για αυτό το μονόλογο, δεν μπορείτε εσείς μονοί σας να λύσετε το πρόβλημα όλου του πληθυσμού της Ελλαδούλας μας αλλά τουλάχιστον εάν μπορείτε ενημερώστε τόσο κόσμο που περιμένει στις ουρές για ψίχουλα του επιδόματος, που πια είναι τόσο πολύτιμα. Ευχαριστώ πολύ για το βήμα που μου παραχωρήσατε. Μόνο εσείς μας μείνατε.»


Αναγνώστης στο troktiko



Σχόλιο: Η απάντηση που δεν θα πάρεις ποτέ από το κράτος είναι ότι: «Τα τελευταία τα δώσαμε στους Σκηνίτες και Δενδρίτες που έκαστος διατηρεί 85.000 ευρώ κατάθεση στις τράπεζες. Οφείλαμε να στηρίξουμε το τραπεζικό σύστημα...»

Για γέλια ή για κλάματα;