Έκανε παγωνιά στο ταξίδι στη Μόσχα.

17/2/10
Στο χθεσινό του ταξίδι στην Μόσχα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της χώρας κ. Μεντβέντεφ, και λίγο αργότερα είχε ένα κρίσιμο και πολύωρο τετ-α-τετ με τον πρωθυπουργό κ. Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ συνέστησε στον Έλληνα πρωθυπουργό να αποτανθεί «για βοήθεια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα ως προς την επίλυση των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας».
Αργότερα στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Πούτιν, η κουβέντα κινήθηκε γύρω από την ενεργειακή συνεργασία και την οικονομική κρίση, και συγκεκριμένα δήλωσε: «Όπως όλοι καλά γνωρίζουμε η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν ξεκίνησε στην Ελλάδα, ούτε στη Ρωσία, ούτε και στην Ευρώπη. Μετοίκησε σε εμάς από την άλλη πλευρά του ωκεανού».

Αξιοσημείωτη ήταν η στάση του σώματος του κ. Πούτιν κατά την διάρκεια της συνομιλίας, που ξεφεύγει από το καθιερωμένο πρωτόκολλο, που συνήθως τηρείται σε τέτοιο υψηλό επίπεδο διμερών επαφών!
Κατά την διάρκεια που ο κ. Πούτιν είχε τον λόγο, κοίταξε ελάχιστες φορές τον Έλληνα πρωθυπουργό και άλλες τόσες χαμήλωνε το βλέμμα του, κάνοντας φανερή την πιθανή δυσφορία που ένοιωθε.
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός μας και ο κ. Πούτιν έλαβε αμέσως "αμυντική στάση" στριμωγμένες όσο μπορούσε περισσότερο στην καρέκλα του, λες και ήθελε να απομακρυνθεί!
Φυσικά ευχόμαστε όλα αυτά να ανήκουν στην φαντασία κάποιων και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας να βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους, πράγμα που σίγουρα θα είναι πολύ σημαντικό για την πατρίδα μας, αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε!

Παρακολουθείστε το βίντεο της συνομιλίας από το NewsIt.gr

Εφιάλτης