Ο Ερντογάν αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο των ΜΚΟ.

16/2/10
Ετοιμάζεται επιχείρηση παραπλάνησης των ευρωπαίων πολιτών, με την ευγενική χορηγεία της Ε.Ε., μέσω της λειτουργίας διαφόρων ΜΚΟ και υπό τον συντονισμό της τουρκικής κυβέρνησης.
Οργανώνει τις μη κυβερνητικές ομάδες ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μία προσπάθεια δημιουργίας θετικών εντυπώσεων της Ευρώπης για το έργο της κυβέρνησής του προς την κατεύθυνση του εξευρωπαϊσμού της Τουρκίας.
Η είδηση, αρχικά δημιουργεί απορίες, αφού είναι εκτός του ρόλου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων να συνεργάζονται με κυβερνήσεις για την δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων… Ταυτόχρονα όμως, αυτή η είδηση ξεσκεπάζει και το πραγματικό πρόσωπο και εμφανίζει τον πραγματικό λόγο ύπαρξης των διάφορων ΜΚΟ στην Τουρκία και όχι μόνο.

Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων TRT, η κυβέρνηση της Άγκυρας αποδίδει μεγάλη σημασία στην συμμετοχή των μη κυβερνητικών οργανώσεων στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, τις οποίες προτίθεται να τις χρησμοποιήσει ως "δούρειους ίππους" για την αλλαγή της τουρκικής "εικόνας" στην Ευρώπη.
Το τρίτο συνέδριο «Διαλόγου με την κοινωνία των πολιτών» πραγματοποιήθηκε προχθές στην Κωνσταντινούπολη. Στο Συνέδριο, που διοργανώνεται από την Γενική Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εκπρόσωποι των μη κυβερνητικών οργανώσεων ενημερώθηκαν σχετικά με την νέα Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ετοιμάστηκε για να επιταχύνει την ενταξιακή πορεία και τις ενταξιακές συνομιλίες.
Στο συνέδριο αυτό τονίστηκε επίσης η σημασία των οργανώσεων στην πορεία ένταξης της Τουρκίας, ενώ οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ αξιολόγησαν την συμβολή τους προς την πραγματοποίηση και ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.
Έτσι, σύμφωνα με το ίδιο το θέμα του συνεδρίου, αλλά και σύμφωνα με τον διοργανωτή του –που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση- διαπιστώνουμε την οργανωμένη προσέγγιση των ευρωπαίων πολιτών, μέσα από διαδικασίες που θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν από τις ΜΚΟ, ώστε να ωραιοποιηθεί η σημερινή Τουρκία, η οποία δεν αποδέχεται καταδίκες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου περί καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν αποδέχεται την ύπαρξη της Κύπρου, δεν ανοίγει τα λιμάνια της στα Κυπριακά καράβια, συνεχίζει να έχει εδαφικές –και άλλες- απαιτήσεις εις βάρος της Ελλάδας, αλλά ευελπιστεί ταυτόχρονα να λειτουργήσουν οι μηχανισμοί «πλύσης εγκεφάλων» των διαφόρων ΜΚΟ (είναι άγνωστο ποιες ΜΚΟ παρευρέθησαν στο συγκεκριμένο συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως οι συμμετέχουσες ΜΚΟ δεν ήταν μόνο τουρκικές).

Η συγκεκριμένη πρακτική του Ταγίπ Ερντογάν –και της Ε.Ε. φυσικά- προδίδει μήπως και την «παράξενη» δράση των ελληνικών ΜΚΟ; Μήπως θα έπρεπε να γίνει κάποια έρευνα –από ποιόν άραγε;- ώστε να κατατεθούν στοιχεία για τις επαφές μελών ελληνικών ΜΚΟ σε αντίστοιχα συνέδρια; Μήπως θα έπρεπε κάποια στιγμή να ελεγχθούν τα οικονομικά και κυρίως οι χορηγοί των ελληνικών ΜΚΟ;

Αναρωτιέμαι, γιατί οι «κακές γλώσσες» αναφέρουν αναμίξεις ξένων παραγόντων, κυρίως οικονομικών, ως βασικών χορηγών κάποιων ΜΚΟ που δρουν εντός Ελλάδας αλλά μονίμως εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων…

Κωνσταντίνος

ΠΗΓΗ: kostasxan