Σκόρπια λόγια του πρωθυπουργού από την ομιλία του στη Βουλή για το λαθρονομοσχέδιο.

9/2/10
Οι Έλληνες του μέλλοντος...
Θεωρούμε ότι αυτό το νομοσχέδιο μας δίνει την ευκαιρία να σχεδιάσουμε ένα μέλλον ομαλότητας, ασφάλειας και συνοχής. Θεωρούμε ότι ανοίγει και νέες δυνατότητες. Έλληνας ινδικής καταγωγής, Έλληνας αλβανικής καταγωγής, Έλληνας φιλιππινέζικης καταγωγής, Έλληνας ουκρανικής καταγωγής και ούτω καθ’ εξής, περήφανοι για την ελληνική τους ιθαγένεια.

Αθώοι οι λάθρο, κακοί οι Έλληνες...
Σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα είναι πολύ εύκολο και ανεύθυνο να ταυτίζουμε την εγκληματικότητα με το ξένο. Πρώτα απ’ όλα να ξέρετε ότι αυτοί που είναι σε διάφορες συμμορίες, συνήθως έχουν κάποιον Έλληνα ο οποίος είναι ο ηγέτης αυτής της συμμορίας, ο οποίος τους αξιοποιεί, τους εκμεταλλεύεται ακριβώς επειδή το έχουν ανάγκη.

Ομολογία ότι πλειοψηφούν οι αλλοδαποί εθνοπατέρες...
Αλλοίμονο αν ο ελληνισμός ήταν απλά θέμα DNA. Θα αναρωτιόμουν πόσοι από εδώ θα μπορούσαν να είναι Βουλευτές αυτής της Αίθουσας. Ο ελληνισμός είναι θέμα αξιών, θέμα εννοιών, είναι γλώσσα και ανθρωπιστική παιδεία και θεώρηση του κόσμου.

Θα έχει και μέλλον η υπόθεση...
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πολιτογράφηση γινόταν, πολιτογράφηση γίνεται, πολιτογράφηση θα γίνεται. Και δεν έκαναν παρανομίες οι Υπουργοί Εσωτερικών της δικής σας Κυβέρνησης, αλλά ήταν πολύ χαλαρή η ερμηνεία των κανόνων που εφάρμοσαν. Γι’ αυτό λέμε εμείς ότι θεσπίζουμε συγκεκριμένους κανόνες που θα τηρούνται, αντικειμενικούς και ελέγξιμους, που να καθρεπτίζουν, βέβαια και τη σημερινή πραγματικότητα, όπως είναι η ύπαρξη πολλών μεταναστών πια, νόμιμων στη χώρα μας, και βεβαίως μια νέα γενιά δεύτερη γενιά, τους, ακόμη και την τρίτη.