Απάντηση από Έλληνα αξιωματικό σε όσους τελευταία τους απαξιώνουν.

13/2/10
"Αγαπητοί κ.κ. πολιτικοί και δημοσιογράφοι.. Απευθύνομαι σε όλους εσάς τους άρχοντες της ενημέρωσης του ελληνικού Λαού, που μέσα από τις εκπομπές σας, τα σχόλια και τα άρθρα σας διαμορφώνετε την κοινή γνώμη.

Είμαι ένας από αυτούς που «προνομιακά» συνταξιοδοτήθηκαν στα 50 τους, λόγω αποστρατείας και με την πράξη μου αυτή ζημιώνω το ελληνικό κράτος και τους Έλληνες φορολογούμενους, σύμφωνα με αυτά που είτε γράφετε και λέτε, είτε αφήνετε να λέγονται στις εκπομπές σας ασχολίαστα.

Τελευταία έχει ξεκινήσει μία επίθεση εναντίον των Στρατιωτικών, αναφορικά με τη «δυνατότητα» που έχουν να βγαίνουν σε μικρή σχετικά ηλικία στη σύνταξη και βέβαια τις «υψηλές αποδοχές» και τα μεγάλα «προνόμιά» τους. Επίθεση η οποία, εν πολλοίς, έχει λάβει τη μορφή συνολικής υποτίμησης και απαξίωσης της προσωπικότητας και του επαγγελματισμού των Στρατιωτικών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει στα όρια του εξευτελισμού.

Βέβαια, δεν νομίζω να τολμούσε κανείς να επιτεθεί σε άλλη επαγγελματική ομάδα με τον ίδιο τρόπο. Εδώ όμως, αυτοί που το κάνουν αισθάνονται απολύτως ασφαλείς, γιατί οι Στρατιωτικοί είναι οι μόνοι στην ελληνική επικράτεια που δεν έχουν το δικαίωμα του συνδικαλισμού και της συλλογικής εκπροσώπησης, της κινητοποίησης και της απεργίας, ανίκανοι να αμυνθούν και να υπερασπισθούν τους εαυτούς τους. Βλέπετε, είναι πολύ εύκολο να μας αποστρατεύσουν μέσα σε μια νύχτα και να συνταξιοδοτηθούμε σε μικρή ηλικία, ή να μας μεταθέσουν στο καρφί του χάρÏ! η! Είναι και αυτό ένα από τα προνόμιά μας!

Κάποια στιγμή όμως και οι φιμωμένοι πρέπει να μιλήσουν, και να είστε σίγουροι πως έχουν πάρα πολλά να πουν και άλλα τόσα να κάνουν!

Για την οικονομία του χρόνου, αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω ενδεικτικά στοιχεία που περιγράφουν το Στρατιωτικό ως «προνομιούχο» - «έχοντα και κατέχοντα». Στοιχεία τα οποία δεν έχουν ακουστεί, ή και αν ακουστήκαν ήταν ψιθυριστά.

Το γνωρίζετε ότι οι Στρατιωτικοί μέχρι και το 1987 πλήρωναν το φαγητό που έτρωγαν μέσα στις Μονάδες (συσσίτιο), κατά τη διάρκεια ασκήσεων, υπηρεσιών, κινητοποιήσεων, επιφυλακών κλπ.;

Το γνωρίζετε ότι αν υπολογίσει ο μέσος Στρατιωτικός τα 24ωρα που έχει εργασθεί στην Υπηρεσία, (πέραν του ωραρίου βεβαία) για ασκήσεις, υπηρεσίες, κινητοποιήσεις, επιφυλακές, κλπ (χωρίς να έχει πληρωθεί δραχμή) και τα μετατρέψει σε εργάσιμες ημέρες (8ωρα), μπορεί να συμπληρώσει μέχρι και 12 χρόνια δεδουλευμένης απλήρωτης εργασίας;

Το γνωρίζετε ότι κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του ο μέσος Στρατιωτικός έχει στερηθεί πράγματα που για τον μέσο εργαζόμενο είναι δεδομένα; Αξίζει να σημειώσω ότι προσωπικά, δεν μπόρεσα να είμαι παρών στη γέννηση του παιδιού μου, όπως και μετά το γάμο μου αμέσως, άφησα τη σύζυγό μου με το νυφικό για να φύγω λόγω έκτακτης κινητοποίησης της Μονάδας μου.

Το γνωρίζετε ότι ο μισθός του Ανθυπολοχαγού είναι μικρότερος από αυτόν του πρωτοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού και ο μεν πρώτος εργάζεται κατά μέσο όρο 80 ώρες την εβδομάδα, ενώ ο δεύτερος 28; Για να μην συνυπολογίζω τις συνθήκες που εργάζεται ο ένας έναντι του άλλου.

Το γνωρίζετε ότι η σύζυγος του μέσου Στρατιωτικού, δεν μπορεί κατ’ ουσία να εργασθεί, λόγω των συχνών μετακινήσεων;

Γνωρίζετε πόσο μας κοστίζουν οι στολές, για την πληθώρα των οποίων κατηγορηθήκαμε; Αυτές τις στολές που μας έχουν κάνει να ντρεπόμαστε να τις φοράμε έξω από την Υπηρεσία! Αυτές τις στολές που η Πατρίδα μας εμπιστεύεται να υπερασπίζουμε!

Δεν θα αναφερθώ σε δεκάδες άλλα συγκεκριμένα γεγονότα, παρά μόνον στο ότι οφείλετε να γνωρίζετε ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο μέσος Στρατιωτικός στην ουσία πληρώνει ακριβά το ότι εργάζεται. Σκεφθείτε απλά κάποιον ο οποίος έχει οικογένεια και που λογικά μετά από 15 -20 χρόνια αυτή η οικογένεια που έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα, κάπου θα έχει κάνει την έδρα της. Ο πατέρας Στρατιωτικός αυτής της οικογένειας όμως συνεχίζει να γυρίζει την Ελλάδα λόγω των μεταθέσεων του. Γνωρίζετε πόσο του κοστίζει αυτό;

Με ποια κατηγορία εργαζόμενων μπορεί να συγκριθεί ο Στρατιωτικός;

Καταλήγοντας, θα ήθελα να πω το απλό! Πιστεύω πως όλοι οι Στρατιωτικοί θα δέχονταν οποιαδήποτε αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς και περικοπές των όποιων επιδομάτων, αρκεί να τους κατέβαλαν τουλάχιστον τα μισά(!) από τις απλήρωτες δεδουλευμένες εργατοημέρες.

Αγαπητοί κύριοι μην συνοδοιπορείτε σε επικίνδυνες για την Πατρίδα ατραπούς, συνεχίζοντας την απαξίωση και τον δημοσιοϋπαλληλισμό των Στρατιωτικών. Είδατε τα αποτελέσματα αυτών των διαδρομών στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας μας! Ευχόμαστε να μη βιώσουμε παρόμοια αποτελέσματα στον τομέα της εξωτερικής μας ασφάλειας!

Τα στρατόπεδα, οι Μονάδες μας, τα οπλικά μας συστήματα και τα σύνορά μας χρειάζονται απερίσπαστους τους Στρατιωτικούς στο βαρύ καθήκον που τους έχει αναθέσει η Πατρίδα.

Αφήστε τους τουλάχιστον να κρατήσουν την τιμή και την αξιοπρέπεια τους"!

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥΝΤΑΣ
ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ Λ.Σ. (εα)

ΠΗΓΗ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ